Sušare

Izgradnja sušara za voće, žitarice, meso i ostale namene

Niža cena gradnje, brzina i jednostavnost izgradnje sušara i sličnih objekata.

TehniCom d.o.o. Vam obezbeđuje pogodnosti i uštedu upotrebom čeličnih konstrukcija i sendvič panela u izgradnji sušara.

susare

To nam omogućava korišćenje prefabrikovanih komponenti, zaštićenih industrijskom bojom, koje montiramo na licu mesta.

Brojnim prednostima čeličnih konstrukcija za izgradnju sušara treba dodati i:

nisku cenu održavanja
izuzetnu stabilnost
sigurnost same čelične konstrukcije
postojanost materijala

Izrada sušara

Sušare se izrađuju u formi čelične konstrukcije od metalnih profila (L,U,I ), hladno oblikovanih profila HOP (L, U, C, Σ), kao i kutijastih i punih profila zaštićenih industrijskim postojanim bojama. Spajanje elemenata čelične konstrukcije sušara se vrši zavarivanjem i putem odgovarajućih ploča, dok je samo sklapanje isključivo vijčanim vezama. Sušare se pokrivaju najkvalitetnijim krovnim panelima – limovima ili sendvič panelima i oblažu najkvalitetnijim zidnim panelima – limovima ili sendvič panelima koji po potrebi mogu biti i vatrootporni.

Ovakav vid gradnje sušara od čeličnih konstrukcija garantuje dugotrajnost objekata, lako održavanje i sigurnost, estetiku kao i poštovanje rokova prilikom izgradnje. Sušare i slične objekte izgrađene od čelične konstrukcije je moguće proširivati, nadograditi a moguće je izvođenje specifičnih zahteva klijenata.

Prepustite projektovanje i montažu sušara i sličnih montažnih objekata našim stručnjacima koji Vam posle više od tri decenije mogu obezbediti najbolje rešenje.

Popunite kratak upitnik i zakažite besplatne konsultacije

Kvalitetna izrada sušara

Sušenje različitog voća i povrća se vrši na različitim temperaturama koja se kreće od 30-90°C. Ne bi trebalo predugo sušiti namirnice zbog truljenja i stvaranja plesni pre nego što se proizvod osuši. Ako sušite na visokim temperaturama može se desiti da se razgrade najvredniji sastojci namirnice i neće biti ukusno.

Gabariti sušara se određuju prema potrebi i prave prema određenim dimenzijama i specifikacijama. Mogu biti recirkulacione sa mogućnošću delimične ili potpune izmene vazduha.

Regulacija procesa sušenja je automatska ili ručna. Regulaciona oprema smeštena je u komandnom ormanu koji se postavlja na spoljni zid sušare. Regulacija temperature je automatska preko regulatora temperature.